Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

το φωνικό

Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού _ Το Φωνικό Εργαστήρι
Ημέρα Γνωριμίας
1η Οκτωβρίου στις 18:00

Το Φωνικό Εργαστήρι λειτουργεί ως λεωφορείο που μας πάει από την Ήπειρο ως την Ιταλία κι από ‘κει μεταμορφώνεται σε πλοίο που αράζει στην Αφρική… Πρόκειται για φωνητικές συναντήσεις ανθρώπων που διευρύνουν τις γνώσεις τους για την πολυφωνική μουσική από διάφορες περιοχές του κόσμου, εμπλέκοντας παράλληλα την καλλιέργεια των φωνών τους σε μια διαδικασία ομαδικής έκφρασης.

Το εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να πουν με τις φωνές τους ενωμένες, το κλάμα του εμιγκράντου, και να υμνήσουν μιαν ώρια πιτσουλίνα. Κι ύστερα η πιτσουλίνα τους να συναντήσει έναν Γιάννη που θα’ χει λερώσει το μαντήλι του στη ξενιτιά. Και όλοι μαζί έπειτα, να διώξουν τα κακά πνεύματα μακριά, ψιθυρίζοντας kothbiro… kothbiro…

Αν δεν έχεις τραγουδήσει ποτέ πολυφωνικά τραγούδια, και θα ήθελες να αναζητήσεις τις δυνατότητες που παρέχει στη φωνή η συνύπαρξή της σε μια ομάδα φωνών, τότε ένωσε τη φωνή σου μαζί μας, για να δημιουργήσουμε ένα πολυφωνικό σύνολο, το οποίο θα ταξιδέψει μουσικά σε όλο τον κόσμο προσλαμβάνοντας ήχους και φωνές, για να επιστρέψει τραγούδια.

Τα εργαστήρια πολυφωνικού τραγουδιού θα πραγματοποιούνται μία φορά κάθε εβδομάδα από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι το Μάιο 2014 και θα έχουν διάρκεια μία ώρα (πάνω-κάτω), σε ημέρα που θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Τη διδασκαλία του εργαστηρίου αναλαμβάνει η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου.

Για πληροφορίες:
Παυλίνα Κωνσταντοπούλου 99234819 | pavlinaconstantopoulou@gmail.com 


http://www.youtube.com/watch?v=7H7pKYv-sKM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου